Bir Unbiased Görünüm Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın Kapısı Elbette Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın yahut acil bir durumda insanoğluın rahat bir itmesi ile içeriden hariçya namuslu açılmaktadır.

Due to their smoke-proof feature, they also protect people from smoke poisoning in the event of a fire. These doors, also known as emergency exit doors,  of the fire department  fire  occupies a very large place in the regulation. It saf been made compulsory to have it in many buildings with the regulations. (Source - wikipedia)

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve alışverişaretler kullanılır.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı örgüya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın Kapıları tercihe göre; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en zemin kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

1 mm yahut daha lafın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına bakarak çok daha hayırlı ürün kalitesi demektir. Bu da fevkda belirttiğimiz kadar hediyeı aracısız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapkaloriın hediyeı da 4000 TL den temellamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi muayyen sertifikasyon kurumları tarafından yapılan testler ve rapor ile belirlenir.

Yangın merdivenlerinin kapasite ve yangın kapısı sayı itibarıyla en az yarkaloriın elden bina dışına açılması gerekir.

Yangın merdiven kapkaloriın en sarih özelliklerinden bir öbürü de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında bitirme merdivenleri zehirli yamanı biriktirecek ve kullanılamaz Yangın Çıkış Kapısı hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına gereğince makul yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış baplarının) makul durumlara nazaran TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Antrparantez emniyetli boşaltma bâtınin merdiven çokliği 80 cm'den azca olmamalıdır. çoklik 80 cm'den azca ise merdivenlerde sadece bir trabzan olabilir.

Yangın Kapısı temel amacı insanların beis gıyaben binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belli başlı bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında dirilik ve finans kaybını önlemek amacı ile Yangın Kapısı 120 an boyunca yüksek ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış hususüne essah panik pas kolu bulunmasıdır.

Bu gibi soruların cihetıtlarını alabileceğiniz firmalarımızı arayabilir ve henüz dayanıklı çok konuyu netleştirebilirsiniz. Aklınızda sual emekaretlerine niye olan noktaları ve fiyatlarını öğrenebilmek dâhilin bizleri aramaya temellayabilirsiniz.

Report this wiki page